Leica DD 220 GPS kabeldetector

Leica DD 220 met GPS. Door middel van Bluetooth en GPS is deze kabeldetector de m,eest uitgebreide op de markt. Draai gemakkelijk rapportages uit van de metingen.
Artikelnummer:
850268
Beschikbaarheid:
Snelle levering
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
6 - 10 werkdagen

€1.620,00

€1.499,00 Excl. btw

€1.813,79 Incl. btw

Leica DD 220 kabeldetector (GPS)

DD 220 SMARTREADY-kabelzoeker – met diepteschatting - GPS-technologie, dataloggen, Bluetooth®, mobiele software, waarschuwing gevaarlijke zone, signaalservice-indicatie, ingebouwde zelftest en onderhoudsindicatie.

De Leica DD 220 kabelzoekers versnellen het opsporen van kabels & leidingen en verhogen de veiligheid op de bouwplaats. De baanbrekende Leica DD 220 SMARTREADY-kabelzoekers bieden extra zichtbaarheid van kabelzoekwerkzaamheden en geven gebruikers de zekerheid te voldoen aan de beste en veiligste aanpak binnen de sector. De Leica DD 220 SMARTREADY-leidingzoekers bieden een echt digitaal platform met GPS-technologie, dataloggen en Bluetooth®-connectiviteit voor het documenteren waar, wanneer en hoe deze gebruikt is.

Automodus
Lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van Powermodus en radio modus.

Radiomodus
Traceert signalen (radio frequentie)  van ver weg gelegen zenders/transmitters die de grond indringen en die verstrooid worden door ondergrondse leidingen, ideaal voor het opsporen van telefoonkabels en gelijksoortige geleidende kabels. De detector zal signalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz

Stroom Modus (Standaard mode)(Power mode)
Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staan genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken.

Signaal generator Modus met DD220
(131 kHz, 33kHz of 8kHz) De Leica DD120 met de DA220 signaalgenerator. De Leica DA220 signaalgenerator dient boven een kabel gepositioneerd te worden. De generator zend een signaal van 131, 33 of 8 kHz de grond in. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld wat op de kabel onder de generator (onder de grond) overgebracht wordt. Dit magnetische veld kan gedetecteerd worden door de kabeldetector. Dit is ideaal voor; stroomvoerende kabels, kabels waar geen signaal op staat en gas of waterleidingen die gemaakt zijn van een geleidend metaal. De DA220 signaalgenerator is in 4 vermogensstanden in te stellen van zwak tot sterk. Ook is de signaalgenerator goed beschermd met een IP waarden van IP67 waardoor deze met gemak tegen regen en modder kan. De signaalgenerator is voorzien van een Li-ion accu. Lees meer over de Leica DA220...

Diepte indicatie modus
Deze Leica Digicat 750i (XF) beschikt over een diepte aflezing (dieteindicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een Digitex 100t of 300t signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 3 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent. 

Eigenschappen:

  • automatische bedieningselementen maken de Digicat eenvoudig in gebruik, met minimale training
    door te starten in Power modus spoort men de gevaarlijkste leidingen eerst op
  • de functie "Gevarenzone" geeft ondiep gelegen leidingen aan in de modi stroom, 8 kHz, 33 kHz Auto,`512 Hz en 640 Hz
  • ingebouwde testfunctie, hiermee kunnen vóór gebruik de hardware en softwarefuncties van de signaalgenerator getest worden
  • LCD-scherm met ingebouwde lichtsensor, die in het donker automatisch de achtergrondverlichting inschakelt
  • onderhoudsindicator ter ondersteuning van onderhoudsschema's en kwaliteitssystemen. De signaalgenerator toont elke 12 maanden een steeksleutelpictogram
  • diepte indicatie
  • GPS, Intern geheugen & bluetooth dataoverdacht
  • koppeling met logicat software (optioneel)

Geïntegreerde GPS technologie
Geeft informatie over waar de kabelzoeker gebruikt is, wanneer de gegevens via LOGICAT zijn gedownload kunnen ze weergegeven worden op een kaart.

Ongeëvenaard gebruiksgemak
Met de automatische PinPointing is er geen noodzaak om de gevoeligheid van uw Digicat-kabelzoeker aan te passen. U kunt erop vertrouwen dat u de optimale gevoeligheid gebruikt, aangepast aan de omgeving waarin u naar ondergrondse leidingen zoekt. Hierdoor wordt de kans op menselijke fouten verkleind en bespaart u uiteindelijk tijd en geld.

Verhoogde betrouwbaarheid en extra zichtbaarheid van de resultaten van het leidingzoeken.
De Leica DD220 kabelzoekers registreren en leggen vast waar, wanneer en hoe uw kabelzoeker gebruikt is. De verzamelde gegevens kunnen gemakkelijk via Bluetooth® verzonden worden naar uw PC en mobiele apparaten op basis van Apple en Android, met behulp van de software Leica LOGiCAT VU. Na het overzenden kunnen de GPS-gegevens eenvoudig geanalyseerd worden in Google Maps. Dit biedt extra zichtbaarheid van werkzaamheden, voor het gemakkelijk vaststellen van trainingsbehoeften en traceerbaarheid van werkzaamheden na het (bijna) raken van leidingen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van kabelzoekwerkzaamheden.

Verbeterde mobiele flexibiliteit
De DD220 is een kabeldetector die via Bluetooth® naadloos communiceert met mobiele apparaten op basis van Apple (IOS) en Android. Met de verbeterde mobiele flexibiliteit werkt de DD220 kabeldetector samen met 94% van de mobiele apparaten, dus minder gebruiksbeperkingen en betere benutting van de beschikbare apparaten.

Verbeterde nauwkeurigheid en toepassingsbereik.
Voor het verbeteren van de nauwkeurigheid en het toepassingsbereik kunt u de DD220 kabelzoekers gebruiken in combinatie met een DA220 en DA230 signaalgenerator en/of de accessoires van Leica kabeldetectie systemen.  Het schatten van de diepte van ondergrondse infrastructuur verbetert de nauwkeurigheid en het gegevensbereik van het leidingzoeken. Voor het verkrijgen van een diepteschatting kunt u de DD220 kabelzoeker gebruiken met een DA220 of DA230 signaalgenerator.


Leica LOGiCAT VU Software
Leica LOGICAT VU is een beheer- en volgsysteem voor het analyseren van gegevens van kabelzoekers.
Kabelzoekers worden gebruikt voor het vinden van ondergrondse leidingen; met de gegevens kunnen instrumenten GPS-coördinaten opslaan samen met de eerder verzamelde gegevens van het instrument.
Leica LOCICAT VU helpt beheerders van fabrieksterreinen, machineparken en bouwlocaties om de gegevens van één of meerdere kabelzoekers te beoordelen en te analyseren.
Het systeem geeft machineparkbeheerders een "overzicht" van hoe de meting is uitgevoerd en of deze via de beste aanpak (best practice) is uitgevoerd. De posities van de kabeldetector kunnen in kaart worden gebracht en gepresenteerd via Google maps, met een markering van het pad van de meting. Deze software wordt gratis geleverd bij deze Leica DD220.

 
Kenmerken DD220
   
Frequentie/Modus Stroommodus 50 Hz
  Radiomodus 15 kHz tot 60 kHz
  Transmittermodus 8 kHz, 33kHz
  Automodus= Stroom + Radiomodus
Diepte Stroom tot 3m, Radio tot 2m
Diepte indicatie Lijnmodus: 0,3 tot 3 m
  Sondemodus: 0,3 tot 3 m
  10% van in lijn- of sondemodus
Bescherming IP66
Bluetooth® Ja
GPS Ja
Accu's 7,4V Li-Ion accu
Werktijd batterijen 15 uur
Gewicht 2,7 kg (incl. accu)
Copatibiliteit CSV bestanden
Geheugen 8 GB geheugen
Capaciteit 80 uur data

 

5/5

Simon Geplaatst op 17 April 2019 at 09:39

Demo op locatie aangevraagd. Zeer professioneel! Duidelijke uitleg en er wordt echt de tijd genomen. Uiteindelijk direct de DD220 GPS gekocht. Koop binnenkort wel de signaalgenerator erbij. Die is toch wel benodigd. (was overigens ook geadviseerd)

5/5

Ferry Geplaatst op 14 Februari 2019 at 09:50

Eerst een training op locatie gekregen. Aan de hand daarvan 3 stuks besteld en tot op heden heel erg tevreden mee. Een bedrijf met verstand van zaken. Zeker aan te raden!

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen