Leica DD120 Kabeldetector met diepte indicatie

Leica DD120 kabeldetector om makkelijk en snel kabels en leidingen in de grond te detecteren.
Artikelnummer:
872938
Beschikbaarheid:
Snelle levering
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
werkdagen voor 17:00 uur besteld = volgende dag bezorgd

€895,00

€849,00 Excl. btw

€1.027,29 Incl. btw

Leica DD120 Kabeldetector, Leidingzoeker

Kabeldetector / Leidingzoeker met diepte indicatie

De Leica DD120 kabeldetector is een eenvoudige oplossing voor het detecteren van onderaardse leidingen. Daarbij is maximale aandacht voor de veiligheid van de gebruiker. Daarom is er een aantal functies die tijdens graafwerkzaamheden de veiligheid van de gebruiker garanderen.

Met zijn automatische bedienelementen en de auto-modus is de kabeldetector speciaal uitgerust om menselijke fouten tijdens het detecteren te reduceren. Door het precieze en veilige detecteren van de positie voorkomt het beschadigingen aan ondergrondse leidingen tijdens de graafwerkzaamheden.

Eigenschappen:

  • Lokalisering van geleidende leidingen.
  • Gebruikersvriendelijk door automatische instellingen.
  • Start in de Power-Modus, hiermee worden leidingen, die gevaarlijke spanningen voeren als eerste herkend.
  • Geïntegreerde testfunctie ter voorkoming van fouten.
  • Goed zichtbaar lcd-display. 

 

Automodus
De Leica DD120 kabeldetector lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van "Powermodus" en "Radiomodus".

Radiomodus
Traceert signalen (radio frequentie) van ver weg gelegen radio zenders/transmitters die de grond indringen en die verspreid worden door ondergrondse leidingen, ideaal voor het opsporen van telefoonkabels en gelijksoortige geleidende kabels. De detector zal signalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz

Stroom Modus (Standaard mode)(Power mode)
Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staan genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken.

Signaal generator Modus met DD220 (optioneel)
(131 kHz, 33kHz of 8kHz) De Leica DD120 kabeldetector met de DA220 signaalgenerator. De Leica DA220 signaalgenerator dient boven een kabel gepositioneerd te worden. De generator zend een signaal van 131, 33 of 8 kHz de grond in. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld wat op de kabel onder de generator (onder de grond) overgebracht wordt. Dit magnetische veld kan gedetecteerd worden door de kabeldetector. Dit is ideaal voor; stroomvoerende kabels, kabels waar geen signaal op staat en gas of waterleidingen die gemaakt zijn van een geleidend metaal. De DA220 signaalgenerator is in 4 vermogensstanden in te stellen van zwak tot sterk. Ook is de signaalgenerator goed beschermd met een IP waarden van IP67 waardoor deze met gemak tegen regen en modder kan. De signaalgenerator is voorzien van een Li-ion accu. Lees meer over de Leica kabeldetcetie set...

Diepte indicatie modus

Deze Leica DD120 kabeldetector beschikt over een diepte aflezing (diepte-indicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een DA220 of DA230 signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 3 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent. 


Optionele uitbreidingen:

  • Leica DA220 of DA230 Signaalgenerator.


Kenmerken Leica DD120 kabeldetector
   
Frequentie/Modus Stroommodus:  50 Hz
  Radiomodus:  15 kHz tot 60 kHz
  Signaalgeneratormodus:  131 kHz, 33 kHz, 8 kHz
  Automodus= Stroom + Zendmodus
Diepte Stroom tot 3m, Zend tot 2m
Diepte indicatie Signaalgeneratormodus: 0,3 tot 3 m
(alleen i.c.m. signaalgenerator) Generatormodus:  0,3 tot 3 m
  Sondemodus: 0,3 tot 3 m
Bescherming IP54
Bluetooth® -
Batterijen 6x AA (alkaline) batterij
Werktijd batterijen 15 uur
Gewicht 2,7 kg (incl. Batterijen)
Capatibiliteit -
Geheugen -
Capaciteit -
Afmeting 760x250x85 mm

5/5

Mark Geplaatst op 14 Februari 2019 at 09:44

Gekocht voor tuinen. Ideaal maar heb toch de generator ook nodig. Wat overigens wel al geadviseerd was. Dank voor de service.

5/5

Patrick Geplaatst op 27 November 2018 at 12:09

Snelle levering. Werkt goed.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen