Leica DD130 kabeldetector met diepte indicatie

Leica DD130 kabeldetector om makkelijk en snel kabels en leidingen in de grond te detecteren.
Artikelnummer:
872938
Beschikbaarheid:
Snelle levering
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
werkdagen voor 17:00 uur besteld = volgende dag bezorgd

€1.025,00

€995,00 Excl. btw

€1.203,95 Incl. btw

Leica DD130 Kabeldetector met extra frequenties

Leidingzoeker met diepte indicatie en extra frequenties. De Leica DD130 kan in vergelijking met de DD120 een extra frequentie detecteren, in combinatie met de DA230 signaalgenerator biedt dit de mogelijkheid om makkelijker een signaal op éém enkele kabel te zetten en deze verder te volgen. De Leica DD130 is een eenvoudige oplossing voor het detecteren van onderaardse leidingen. Daarbij is maximale aandacht voor de veiligheid van de gebruiker. Daarom is er een aantal functies die tijdens graafwerkzaamheden de veiligheid van de gebruiker garanderen. Met zijn automatische bedienelementen en de auto-modus is het leidingzoekapparaat speciaal uitgerust om menselijke fouten tijdens het detecteren te reduceren. Door het precieze en veilige detecteren van de positie voorkomt het beschadigingen aan ondergrondse leidingen tijdens de graafwerkzaamheden.

Eigenschappen:

  • Lokalisering van geleidende leidingen.
  • Gebruikersvriendelijk door automatische instellingen.
  • Start in de Power-Modus, hiermee worden leidingen, die gevaarlijke spanningen voeren als eerste herkend.
  • Geïntegreerde testfunctie ter voorkoming van fouten.
  • Goed zichtbaar lcd-display. 

 

Automodus
Lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van "Powermodus" en "Radiomodus".

Radiomodus
Traceert signalen (radio frequentie)  van ver weg gelegen zenders/transmitters die de grond indringen en die verstrooid worden door ondergrondse leidingen, ideaal voor het opsporen van telefoonkabels en gelijksoortige geleidende kabels. De detector zal signalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz

Stroom Modus (Standaard mode)( Power mode)
Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staan genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken.

Signaal generator Modus met DD230 (optioneel)
(512Hz, 640Hz, 131kHz, 33kHz of 8kHz) De Leica DD130 met de DA230 signaalgenerator. De Leica DA230 signaalgenerator dient boven een kabel gepositioneerd te worden. De generator zend een signaal van 131, 33 of 8 kHz de grond in. Hierdoor ontstaat een magnetisch veld wat op de kabel onder de generator (onder de grond) overgebracht wordt. Dit magnetische veld kan gedetecteerd worden door de kabeldetector. Dit is ideaal voor; stroomvoerende kabels, kabels waar geen signaal op staat en gas of waterleidingen die gemaakt zijn van een geleidend metaal. De DA230 signaalgenerator is in 4 vermogensstanden in te stellen van zwak tot sterk. De DD130 met de DA230 kan in combinatie met de klemmen of signaalklem een signaal van 512Hz of 640Hz rechstreeks op de kabel zetten. Hierdoor is deze enkele kabel goed te detecteren en kan enkel die kabel getraceerd worden. Deze functie is extra ten opzichte van de DD120 met de DA220. De signaalgenerator goed beschermd met een IP waarden van IP67 waardoor deze met gemak tegen regen en modder kan. De signaalgenerator is voorzien van een Li-ion accu. Lees meer over de Leica kabeldetcetie set...

512Hz: kleinste verspreiding, zeer lange afstand (volgen)
640Hz:
kleine verspreiding, lange afstand (volgen)
8kHz:
normale verspreiding, middel lange afstand (vermijden)
31kHz:
grote verspreiding, korte afstand (vermijden)
131kHz:
grootste verspreiding, zeer korte afstand (vermijden) 

Diepte indicatie modus

Deze Leica DD130 beschikt over een diepte aflezing (diepte-indicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een DA220 of DA230 signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 3 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent. De DD130 kan in combinatie met de DA230 en een sonde een diepte meting doen tot zelfs 10 meter.


Kenmerken Leica DD130 kabeldetector
   
Frequentie/Modus Stroommodus:  50 Hz
  Zendmodus:  15 kHz tot 60 kHz
  Signaalgeneratormodus:  131 kHz, 33 kHz, 8 kHz, 512 Hz en 640 Hz
  Automodus= Stroom + Zendmodus
Diepte Stroom tot 3m, Zend tot 2m
Diepte indicatie Signaalgeneratormodus: 0,3 tot 3 m
(alleen i.c.m. signaalgenerator) Haspelmodus:  0,3 tot 3 m
  Sondemodus: 0,3 tot 10 m
Bescherming IP54
Bluetooth® -
Accu's Li-Ion accu
Werktijd batterijen 40 uur
Gewicht 2,7 kg (incl. Batterijen)
Capatibiliteit -
Geheugen -
Capaciteit -

5/5

Nico Geplaatst op 12 Februari 2019 at 09:32

Na goede telefonische ondersteuning deze Leidingzoeker gekocht. Snelle levering en duidelijk advies. Uitstekende hulp.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen Je beoordeling toevoegen