Leica DD 230 GPS kabeldetector

Leica DD 230 met GPS. Door middel van Bluetooth en GPS is deze kabeldetector de m,eest uitgebreide op de markt. Draai gemakkelijk rapportages uit van de metingen.
Artikelnummer:
850270
Beschikbaarheid:
Snelle levering
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
werkdagen voor 17:00 uur besteld = volgende dag bezorgd

€1.730,00

€1.649,00 Excl. btw

€1.995,29 Incl. btw

Leica DD  230 kabeldetector (GPS)

DD 230 SMARTREADY kabelzoeker met extra 640Hz en 512Hz frequentie, diepte-indicatie, GPS-technologie, dataloggen, Bluetooth®, mobiele software, waarschuwing gevaarlijke zone, signaal service-indicatie, ingebouwde zelftest en onderhoudsindicatie.

De Leica DD230 kabelzoekers versnellen het opsporen van kabels & leidingen en verhogen de veiligheid op de bouwplaats. De baanbrekende Leica DD230 SMARTREADY-kabelzoekers bieden extra zichtbaarheid van kabelzoekwerkzaamheden en geven gebruikers de zekerheid te voldoen aan de beste en veiligste aanpak binnen de sector. De Leica DD230 SMARTREADY-leidingzoekers bieden een echt digitaal platform met GPS-technologie, dataloggen en Bluetooth®-connectiviteit voor het documenteren waar, wanneer en hoe deze gebruikt is.

Automodus

Lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van Powermodus en radio modus.

Radiomodus

Het radiosignaal wat in de lucht zit wordt automatisch overgedragen op kabels en leidingen. Dit signaal kan in de Radiomodus gedetecteerd worden. Het radiosignaal dringt door tot de meeste geleidende kabels en leidingen. De kabeldetector zal radiosignalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz.

Stroom Modus (Standaard mode)( Power mode)

Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staat genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector in de stroom modus. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken waar stroomafname is.

Optioneel:
Signaal generator Modus met DD230 
(131 kHz, 33kHz, 8kHz, 640Hz of 512Hz)

In de signaal generator modus kan een signaal gedetecteerd worden dat door de detector gedetecteerd kan worden. Hierdoor kan dan tevens een diepte-indicatie gegeven worden. De Leica DA230 signaalgenerator is de uitgebreide variant van de signaal generatoren. Deze Leica DA230 kan in twee extra frequentie gezet worden. Hierdoor produceert hij een signaal van 640Hz of 512Hz extra ten opzichte van de DA220. Deze signalen zijn geschikt om kabels en leidingen verder te kunnen volgen of om één enkele kabel of leiding te kunnen traceren.

Diepte indicatie modus

Deze Leica DD230 beschikt over een diepte aflezing (diepte-indicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een DA230 1 Watt of 3 Watt signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 3 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent. 

Eigenschappen:

  • automatische bedieningselementen maken de Digicat eenvoudig in gebruik, met minimale training
    door te starten in Power modus spoort men de gevaarlijkste leidingen eerst op
  • de functie "Gevarenzone" geeft ondiep gelegen leidingen aan in de modi stroom, 8 kHz, 33 kHz Auto,`512 Hz en 640 Hz
  • ingebouwde testfunctie, hiermee kunnen vóór gebruik de hardware en softwarefuncties van de signaalgenerator getest worden
  • LCD-scherm met ingebouwde lichtsensor, die in het donker automatisch de achtergrondverlichting inschakelt
  • onderhoudsindicator ter ondersteuning van onderhoudsschema's en kwaliteitssystemen. De signaalgenerator toont elke 12 maanden een steeksleutelpictogram
  • diepte indicatie
  • GPS, Intern geheugen & bluetooth dataoverdacht
  • koppeling met logicat software (optioneel)

Geïntegreerde GPS technologie

Geeft informatie over waar de kabelzoeker gebruikt is, wanneer de gegevens via LOGICAT zijn gedownload kunnen ze weergegeven worden op een kaart.

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Met de automatische PinPointing is er geen noodzaak om de gevoeligheid van uw Digicat-kabelzoeker aan te passen. U kunt erop vertrouwen dat u de optimale gevoeligheid gebruikt, aangepast aan de omgeving waarin u naar ondergrondse leidingen zoekt. Hierdoor wordt de kans op menselijke fouten verkleind en bespaart u uiteindelijk tijd en geld.

Verhoogde betrouwbaarheid en extra zichtbaarheid van de resultaten van het leidingzoeken.
De Leica DD230 kabelzoekers registreren en leggen vast waar, wanneer en hoe uw kabelzoeker gebruikt is. De verzamelde gegevens kunnen gemakkelijk via Bluetooth® verzonden worden naar uw PC en mobiele apparaten op basis van Apple en Android, met behulp van de software Leica LOGiCAT VU. Na het overzenden kunnen de GPS-gegevens eenvoudig geanalyseerd worden in Google Maps. Dit biedt extra zichtbaarheid van werkzaamheden, voor het gemakkelijk vaststellen van trainingsbehoeften en traceerbaarheid van werkzaamheden na het (bijna) raken van leidingen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van kabelzoekwerkzaamheden.

Verbeterde mobiele flexibiliteit

De DD230 is een kabeldetector die via Bluetooth® naadloos communiceert met mobiele apparaten op basis van Apple (IOS) en Android. Met de verbeterde mobiele flexibiliteit werkt de DD220 kabeldetector samen met 94% van de mobiele apparaten, dus minder gebruiksbeperkingen en betere benutting van de beschikbare apparaten.

Verbeterde nauwkeurigheid en toepassingsbereik

Voor het verbeteren van de nauwkeurigheid en het toepassingsbereik kunt u de DD220 kabelzoekers gebruiken in combinatie met een DA220 en DA230 signaalgenerator en/of de accessoires van Leica kabeldetectie systemen.  Het schatten van de diepte van ondergrondse infrastructuur verbetert de nauwkeurigheid en het gegevensbereik van het leidingzoeken. Voor het verkrijgen van een diepteschatting kunt u de DD230 kabelzoeker gebruiken met een DA220 of DA230 signaalgenerator.

Leica LOGiCAT VU Software

Leica LOGICAT VU is een beheer- en volgsysteem voor het analyseren van gegevens van kabelzoekers.
Kabelzoekers worden gebruikt voor het vinden van ondergrondse leidingen; met de gegevens kunnen instrumenten GPS-coördinaten opslaan samen met de eerder verzamelde gegevens van het instrument.
Leica LOCICAT VU helpt beheerders van fabrieksterreinen, machineparken en bouwlocaties om de gegevens van één of meerdere kabelzoekers te beoordelen en te analyseren.
Het systeem geeft machineparkbeheerders een "overzicht" van hoe de meting is uitgevoerd en of deze via de beste aanpak (best practice) is uitgevoerd. De posities van de kabeldetector kunnen in kaart worden gebracht en gepresenteerd via Google maps, met een markering van het pad van de meting. Deze software wordt gratis geleverd bij deze Leica DD220.

 

Kenmerken DD230
   
Frequentie/Modus Stroommodus 50 Hz
  Radiomodus 15 kHz tot 60 kHz
  Transmittermodus 8 kHz, 33kHz, 131kHz, 640Hz, 512Hz
  Automodus= Stroom + Radiomodus
Diepte Stroom tot 3m, Radio tot 2m
Diepte indicatie Lijnmodus: 0,3 tot 3 m
  Sondemodus: 0,3 tot 9,9 m
Diepte nauwkeurigheid 10%
Bescherming IP54
Bluetooth® Ja
GPS Ja
Accu Li-Ion
Werktijd batterijen 40 uur
Gewicht 2,7 kg (incl. accu)
Copatibiliteit CSV bestanden
Geheugen 64 MB geheugen
Capaciteit 80 uur data

 

5/5

Mohammed Geplaatst op 14 Februari 2019 at 09:38

Snel geleverd. Goed product. Werkt makkelijk om te gebruiken.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen