Leica DIGICAT 650i (XF) kabeldetectie

Leica kabel detectie DIGICAT 650i XF. Voor het opsporen, volgen en detecteren van kabels. Door de snelle koppeling via bluetooth® kan gemakkelijk data worden uitgelezen.
Artikelnummer:
798647
Beschikbaarheid:
Snelle levering
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
werkdagen voor 17:00 uur besteld = volgende dag bezorgd

€1.275,00

Excl. btw

€1.542,75

Incl. btw

Leica DIGICAT 650i (XF)


Leidingzoeker met diepte indicatie

De Leica Digicat is een eenvoudige oplossing voor het detecteren van onderaardse leidingen. Daarbij is maximale aandacht voor de veiligheid van de gebruiker. Daarom is er een aantal functies die tijdens graafwerkzaamheden de veiligheid van de gebruiker garanderen.

Met zijn automatische bedienelementen en de auto-modus is het leidingzoekapparaat speciaal uitgerust om menselijke fouten tijdens het detecteren te reduceren. Door het precieze en veilige detecteren van de positie voorkomt het beschadigingen aan ondergrondse leidingen tijdens de graafwerkzaamheden.


Functies

  • Lokalisering van geleidende leidingen.
  • Logboek functie
  • Bluetooth®
  • Gebruikersvriendelijk door automatische instellingen.
  • Start in de Power-Modus, hiermee worden leidingen, die gevaarlijke spanningen voeren als eerste herkend.
  • Geïntegreerde testfunctie ter voorkoming van fouten.
  • Goed zichtbaar lcd-display. 

Logicat software

Logboek functie. Eenvoudig opgeslagen metingen uploaden. Lees meer... 

Functies:

Automodus
Lokaliseert automatisch stroom- en zendsignalen, wat de aanwezigheid van leidingen bij een eerste veldbezoek bevestigd en leiding zoeken veilig maakt. Dit is dus een combinatie van Powermodus en radio modus.

Radiomodus
Traceert signalen (radio frequentie)  van ver weg gelegen zenders/transmitters die de grond indringen en die verstrooid worden door ondergrondse leidingen, ideaal voor het opsporen van telefoonkabels en gelijksoortige geleidende kabels. De detector zal signalen oppikken tussen de 15 Khz en 60 Khz

Stroom Modus (Standaard mode)( Power mode)
Lokaliseert stroomsignalen uitgezonden door kabels met stroomafname. Kabels waar stroom op staan genereren een magnetisch veld om de kabel. Dit magnetisch veld kan gedetecteerd worden met deze detector. In deze modus kan men de kabels lokaliseren en ontwijken.

Signaal generator Modus
(8 of 33 kHz) Te gebruiken in combinatie met de Digitex 100t (XF) of 300t (XF). De Leica Digitex dient boven een kabel gepositioneerd te worden. De generator zend een signaal van 8 of 33Khz de grond in. Hierdoor ontstaat een magnatisch veld wat op de kabel onder de generator (onder de grond) overgebracht wordt. Dit magnetsche veld kan gedetecteerd worden door de kabeldetector. Dit is ideaal voor; stroomvoerende kabels, kabels waar geen signaal op staat en gas of waterleidingen die gemaakt zijn van een geleidend metaal.

Diepte indicatie modus
Deze Leica Digicat 650i (XF) beschikt over een diepte aflezing (dieteindicatie) die alleen mogelijk is in combinatie met een Digitex 100t 0f 300t signaalgenerator. Met de signaalgenerator kunnen tot een maximale diepte van 3 meter kabels en leidingen gedetecteerd worden. Deze diepte meting is uiterst nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van een paar procent. De optionele Leica DigiMouse sonde kan zelfs tot een diepte van 10 meter gedetecteerd worden.


XF Serie  (+ € 135,00)
De XF versie van de Leica Digicat 550i heeft een aantal extra functie's en toepassingsmogelijkheden. De XF serie heeft naast de 8kHz en 33kHz zoekmodi ook een 512Hz en 640Hz zoekmodus. Met deze zoekmodus kunnen over langere afstanden kabels opgespoord of gedetecteerd worden. Ook heeft de XF serie een "Mode Lock" dit houdt in de de Digicat in de laast gebruikte zoekmodus start nadat deze uit is geweest. De XF serie Digicat kan in combinatie met de sonde tot 9,9 meter diepte meten in plaats van de normale 3 meter.
 
Optionele uitbreidingen
Digitex 100t (XF) of Digitex 300t (XF) Signaal Generator Klik hier voor meer informatie...Kenmerken Digicat 650i Digicat 650i XF serie
   
Frequentie/Modus Stroommodus 50 Hz Stroommodus 50 Hz
  Radiomodus 15 kHz tot 60 kHz Radiomodus 15 kHz tot 60 kHz
  Transmittermodus 8 kHz, 33kHz Transmittermodus 8 kHz, 33kHz, 512 Hz, 640Hz
  Automodus= Stroom + Radiomodus Automodus= Stroom + Radiomodus
Diepte Stroom tot 3m, Radio tot 2m Stroom tot 3m, Radio tot 2m
Diepte indicatie Lijnmodus: 0,3 tot 3 m Lijnmodus: 0,3 tot 3 m
  Sondemodus: 0,3 tot 3 m Sondemodus: 0,3 tot 9,9 m
  10% van in lijn- of sondemodus 10% van in lijn- of sondemodus
Bescherming IP54 IP54 
Bluetooth® Ja Ja
Accu's 6x AA batterij 6x AA batterij
Werktijd batterijen 40 uur 40 uur
Gewicht 2,7 kg (incl. Batterijen) 2,7 kg (incl. Batterijen)
Copatibiliteit CSV bestanden CSV bestanden
Geheugen 32 MB geheugen 32 MB geheugen
Capaciteit 80 uur data 80 uur data
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
(0)